Ge dig ut på en forskningsfärd
på det unika havet, Östersjön

Östersjön nu

Hur mår Östersjön just nu? I det här avsnittet kan du till exempel följa havstemperaturen och algsituationen i olika områden. Samtidigt kan du att lära dig att göra medborgarobservationer själv.

Naturen och dess förändring

Många tror att de känner till Östersjön, men under ytan finns mycket mer än vi tror. Här hittar du grundläggande information om Östersjön, dess invånare och faktorer som hotar Östersjön.

Människan och Östersjön

Östersjön måste skyddas så att vi kan fortsätta att njuta av dess fördelar. I det här avsnittet bekantar vi oss i de näringar som är beroende av Östersjöregionen och hur utnyttjandet av havet förvaltas genom beslutsfattande.

Forskning och metoder

Östersjön är en riktig skattkammare för havsforskare! Genom forskning får vi ständigt ny information om havets unika förhållanden och de faktorer som belastar det. Upptäck hur dykare undersöker havet och hur det är att arbeta på havsforskningsfartyg!

Fritidsaktiviteter

Östersjön erbjuder upplevelser och välbefinnande för alla. Ta en rundtur i kustfästningarna eller dyk in i Östersjöns vrak! När du rör dig i naturen ekologiskt kan du njuta av Östersjöns natur med fulla andetag.

Östersjön i bild

Dyk in i Östersjön och dess stränder genom fantastiska bilder! Du kan också ladda ner bilder för eget bruk när du granskat användarvillkoren.

Datatjänster

Intresserad av marina data? Kolla in marina geo- och forskningsdata och ladda dem för eget bruk.

Undersök och lär dig mer

Letar du efter mer material för miljöundervisning? Eller är du annars intresserad av att lära dig mer om Östersjön? Välkommen till studieområdet!